Ter gelegenheid van de 80ste verjaardag van Kees van der Hoef op 3 januari wordt de Kees van der Hoefprijs weer uitgereikt. Deze prijs is voor een persoon of instelling die een belangrijke bijdrage levert aan het literaire leven in Groningen en wordt voor de vierde keer gegeven.

Kees van der Hoef (foto: Jan Glas) was zelf de eerste die hem in 2008 ontvangen heeft. Andere winnaars waren Tsead Bruinja en Coen Peppelenbos. Kees van der Hoef is een belangrijke cultfiguur in Groningen en vooral aanjager en uitvoerder van zeer uiteenlopende activiteiten op cultureel gebied gedurende tientallen jaren.

De jury, die bestaat uit Erik Kweksilber, Coen Peppelenbos en Jeannette Straatemeier, heeft de volgende nominaties bekend gemaakt:

Kasper Peters vanwege de aanstekelijke en originele wijze waarop hij mensen voor poëzie interesseert o.a. als brommerdichter.

Café Marleen georganiseerd door Marleen Vermooten en Jan Strikwerda, vanwege de jarenlange tomeloze inzet om aanstormend talent en gearriveerde dichters een podium te bieden met de Dichtclub, de Prozaclub, show en muziek.

Kantoorpoëzie georganiseerd door Joost Oomen en Marleen Nagtegaal, die op originele wijze poëzie op onverwachte plekken presenteren zoals in lege panden.

De Kees van der Hoefprijs, die bestaat uit een geldsom van 250 euro en een bos gerookte paling zal worden uitgereikt door Paul de Rook, wethouder cultuur van de gemeente Groningen. Op 3 januari vindt ook de voorvertoning plaats van de documentaire KEES, een film onder regie van Buddy Hermans. Deze film wordt zondag 4 januari 2015 een aantal keren openbaar vertoond in het Groninger Forum.

Zie ook: http://www.gezinsbode.nl/genomineerden-kees-van-der-hoefprijs-2015/

Kees van der Hoefprijs wordt opnieuw uitgereikt in 2015

Geplaatst: do, 11 december 2014