Ter gelegenheid van de 80ste verjaardag van Kees van der Hoef op 3 januari wordt de Kees van der Hoefprijs weer uitgereikt. Deze prijs is voor een persoon of instelling die een belangrijke bijdrage levert aan het literaire leven in Groningen en wordt voor de vierde keer gegeven.

Kees van der Hoef (foto: Jan Glas) was zelf de eerste die hem in 2008 ontvangen heeft. Andere winnaars waren Tsead Bruinja en Coen Peppelenbos. Kees van der Hoef is een belangrijke cultfiguur in Groningen en vooral aanjager en uitvoerder van zeer uiteenlopende activiteiten op cultureel gebied gedurende tientallen jaren.

De jury, die bestaat uit Erik Kweksilber, Coen Peppelenbos en Jeannette Straatemeier, heeft de volgende nominaties bekend gemaakt:

Kasper Peters vanwege de aanstekelijke en originele wijze waarop hij mensen voor poëzie interesseert o.a. als brommerdichter.

Café Marleen georganiseerd door Marleen Vermooten en Jan Strikwerda, vanwege de jarenlange tomeloze inzet om aanstormend talent en gearriveerde dichters een podium te bieden met de Dichtclub, de Prozaclub, show en muziek.

Kantoorpoëzie georganiseerd door Joost Oomen en Marleen Nagtegaal, die op originele wijze poëzie op onverwachte plekken presenteren zoals in lege panden.

De Kees van der Hoefprijs, die bestaat uit een geldsom van 250 euro en een bos gerookte paling zal worden uitgereikt door Paul de Rook, wethouder cultuur van de gemeente Groningen. Op 3 januari vindt ook de voorvertoning plaats van de documentaire KEES, een film onder regie van Buddy Hermans. Deze film wordt zondag 4 januari 2015 een aantal keren openbaar vertoond in het Groninger Forum.

Zie ook: http://www.gezinsbode.nl/genomineerden-kees-van-der-hoefprijs-2015/

Kees van der Hoefprijs wordt opnieuw uitgereikt in 2015

Geplaatst: do, 11 december 2014

Ontdek ook deze berichten

 15 december 2014

Zeventien aanmeldingen voor Stadsdichter Groningen 2015-2017

Zeventien mensen hebben zich aangemeld als kandidaat voor het stadsdichterschap van de stad Groningen. Vorige week vrijdag 12 december sloot de inschrijving. Op donderdagavond 29 januari maakt

Lees meer >

 28 april 2016

Dingen 050 geeft striptekenaars en dichters een podium

De eerste editie van Dingen 050 vindt zondag 1 mei plaats op de Vismarkt in Groningen. Naast de markt is er ook een podium voor dichters en striptekenaars die in galerietent Peppermint café zullen

Lees meer >

 7 augustus 2016

De Poëziebus hield halt in Groningen

De Poëziebus reed afgelopen week door Nederland en hield voor het eerst halt te Groningen. Urban House Groningen, SLAG en het Poëziepaleis stonden op het Waagplein de passagiers op te wachten samen

Lees meer >