Op 3 januari 2015 werd -na een paar jaar pauze- voor de 4de keer de Kees van der Hoef-prijs uitgereikt. Deze prijs voor “een persoon of instelling die een belangrijke bijdrage levert aan het literaire leven in Groningen” werd door de jury toegekend aan Marleen Vermooten van Café Marleen. Eenmalig werd de prijsuitreiking georganiseerd door de Stichting Culturele Projecten Groningen, die dezelfde dag de door haar geproduceerde film KEES in première liet gaan in het Forum. Tussen 2008 en 2010 werd de prijs jaarlijks uitgereikt en wel aan: Kees van der Hoef, Tsead Bruinja en Coen Peppelenbos.

Om de continuïteit van deze prijs te waarborgen heeft SCPG opvolging gezocht en gevonden bij de Stichting Literaire Activiteiten Groningen (SLAG).
Deze stichting zal vanaf nu de jaarlijkse organisatie ervan op zich gaan nemen. “De prijs zal traditiegetrouw blijven bestaan uit €250,- en een pond paling”, aldus SLAG-bestuurslid Rob Pronk. De bos paling is indachtig de volgende regels van Van der Hoef: ‘‘De kracht van de herhaling is gelijk aan een spastische paling”.

De foto is van Jan Glas.

Kees van der Hoef-prijs vanaf 2016 onder verantwoordelijkheid SLAG

Geplaatst: do, 18 juni 2015