Gisteravond heeft stadsdichter Kasper Peters aangekondigd de organisatie van het open podium Poëzie met Kasper over te dragen aan Richard Nobbe en T’kar Cosman. Peters richtte het open podium vijf jaar geleden op en wil na de 50ste editie, die in september zal plaatsvinden, de ruimte bieden aan nieuwe organisatoren.

Poëzie met Kasper vindt elke laatste vrijdag van de maand plaats in Theater de Kapel in het Oude RKZ. Na de oprichting werd het open podium al snel een plek voor jong en oud Gronings talent, maar dankzij het uitgebreide netwerk van Peters trokken ook dichters en muzikanten uit andere delen van Nederland naar Groningen.

Richard Nobbe studeert te Groningen en is actief bij Literair Dispuut Flanor. Hij treedt regelmatig op als dichter en is lid van de Dichtclub in de Kroeg van Klaas. T’Kar Cosman trad enkele keren op als muzikant bij Poëzie met Kasper. Of de naam van het open podium verandert is nog niet bekend. Gisteravond werd ‘Poëzie in de kapel’ als werktitel genoemd.

De volgende aflevering van Poëzie met Kasper zal plaatsvinden op vrijdagavond 29 april. De avond begint om 20.30 uur in Theater de Kapel aan de Emmastraat 15. De toegang is zoals altijd gratis.

Foto Kasper Peters: Henx Fotografie.

Kasper Peters stopt met het organiseren van Poëzie met Kasper

Geplaatst: za, 26 maart 2016