Het College van B&W van de gemeente Groningen heeft gisteren de jury benoemd die de nieuwe stadsdichter zal kiezen. De stadsdichter voor de periode 2013-2015 zal worden verkozen door: Evelien Hopma, Joep van Ruiten en Pauline Sparreboom.

Evelien Hopma is als secretaris verbonden aan de Stichting Literaire Activiteiten Groningen. Joep van Ruiten is redacteur kunst en cultuur bij het Dagblad van het Noorden. Velen zullen hem kennen van zijn weblog Woest en ledig waarop hij met grote regelmaat de artikelen plaatst die hij voor het Dagblad schreef.
Pauline Sparreboom werd afgelopen zomer benoemd tot huisdichter van de Rijksuniversiteit Groningen en zal die functie tot augustus 2013 uitoefenen. Sparreboom volgde Jet Langerak op en is de veertiende huisdichter van de universiteit.

Kandidaten voor het stadsdichterschap kunnen zich tot vanavond (19 december) aanmelden op de website van de gemeente Groningen via een online e-mailformulier.
De nieuwe stadsdichter wordt verkozen op Gedichtendag, 31 januari 2013, tijdens de Slotmanifestatie van de Poëziemarathon in het Grand Theatre te Groningen.

Jury Groninger stadsdichter benoemd

Geplaatst: wo, 19 december 2012