Het achttiende seizoen van De Literaire Hemel gaat op vrijdag 12 oktober van start. De opzet blijft onveranderd. Naast een auteur uit de regio zijn ook een bekende auteur en een biograaf uitgenodigd om in Cultureel Café de Amer aan te schuiven voor een interview. Nieuw is dat cultuurjournalist Joep van Ruiten als interviewer zal optreden. Hij volgt Albert Haar op die plaats maakt voor een jongere generatie.

Vrijdag 12 oktober zijn Nina Polak, Kasper Peters en René van Stipriaan te gast. Polak is uitgenodigd vanwege haar tweede roman Gebrek is een groot woord. Kasper Peters is te gast vanwege Vogelzwemvliegvis, zijn vierde bundel die aanstaande zondag zal worden gepresenteerd. Biograaf Stipriaan zal het hebben over de Shakespeare van de Lage Landen: Gerbrandt Adriaensz. Bredero (1585-1618).

Op 9 november worden Pauline Broekema, Marcel de Jong, en  Mirjam van Hengel (over Campert) verwacht en op 14 december gaat de deur open voor Herien Wensink, Etchica Voorn en Maaike Meijer (over F. Harmsen van Beek).

Naast Annette Timmer is Joep van Ruiten nu de tweede interviewer. Joep werkt voor het Dagblad van het Noorden, daar draagt hij meerdere petten: chef boeken, hoofde beeldende kunst, recensent, interviewer, commentator en schrijver van stukjes. Verder is hij gemeentedichter van Emmen, bedenker van de Poëzieshow en de man achter het blog Woest & Ledig.

Joep is verheugd over de samenwerking. “Dagblad van het Noorden is meer dan een krant en een website. De Literaire Hemel biedt een uitgelezen kans om dat te laten zien. Komt bij dat De Literaire Hemel een belangrijke bijdrage levert aan het culturele leven in Drenthe en tegelijkertijd een faam heeft die tot ver over de provinciegrenzen reikt. Ik zie uit naar mooie gesprekken over lezen en schrijven, over boeken en kunst, voor een geïnteresseerd publiek.”

De Literaire Hemel is iedere 2e vrijdag van de maand, in de periode oktober tot en met april.
Zie voor meer informatie www.literairehemel.nl.

Foto: Annette Timmer en Joep van Ruiten – Rego Meijer

Joep van Ruiten nieuwe presentator bij de Literaire Hemel

Geplaatst: ma, 17 september 2018