Dinsdag 15 juni is Jacques Vriens bij Literair Dispuut Flanor te gast. In het Forum zal de jeugdboekenschrijver geïnterviewd worden door Flanorlid Jan van Houten. Het is de eerste auteur die de literaire studentenvereniging live verwelkomt na meer dan een jaar online optredens. De laatste schrijversavond met publiek vond plaats in februari 20202 toen de literaire studentenvereniging Hanna Bervoets verwelkomde.

Jacques Vriens is één van de bekendste en meest succesvolle auteurs van kinderboeken in Nederland. Van jongs af aan schreef hij toneelstukken, die hij samen met vriendjes opvoerde. Door het opschrijven van die stukken ontdekte hij dat hij schrijven leuk vond. Jacques heeft de opleiding tot basisschool onderwijzer gevolgd en een tijd lesgegeven. Jacques heeft de opleiding tot basisschool onderwijzer gevolgd en een tijd lesgegeven. Naast lesgeven, schreef hij boeken. In 1979 kwam zijn eerste boek uit en vanaf 1993 is hij fulltime schrijver. Jacques is het meest bekend van boeken zoals Achtste groepers huilen niet, Meester Jaap en Oorlogsgeheimen.

Het interview begint dinsdagavond 15 juni om 20.00 en de avond is afgelopen om 21.30 uur. Er is plek voor dertig bezoekers. Twintig plaatsen zijn voor leden van Flanor, maar geïnteresseerden kunnen de overige tien kaartjes aanschaffen via de website van het Forum. De entree bedraagt €7,50.

Foto: Jacques Vriens | Chris van Houts

Jacques Vriens bij Flanor

Geplaatst: zo, 13 juni 2021