Dit jaar krijgen bibliotheekleden de boeken Het zwijgen van Maria Zachea en Dwars door de storm cadeau tijdens Nederland Leest. Het evenement dat elk jaar in november plaatsvindt staat deze keer in het teken van familiegeschiedenis. Biblionet Groningen verzorgd twee online programma’s met de schrijvers Judith Koelemeijer en Martine Letterie.

Donderdag 19 november maakt Biblionet een live-uitzending met schrijfster Martine Letterie. Deze avond gaan ze via Facebook Live in gesprek over haar boek Dwars door de storm. Dit boek heeft een Gronings tintje, want het speelt zich af in Finsterwolde. Tijdens de livestream vertelt Letterie hoe het Ambonezenbosje de inspiratiebron werd voor haar boek, over het onderzoek dat eraan vooraf ging en over haar logeerpartij in de Carel Coenraadpolder. Daarna gaat ze in gesprek met bibliothecaris Anitha Hallatu, die opgroeide in het woonoord in de Coenraadpolder.

Woensdag 2 december is schrijfster Judith Koelemeijer te gast bij Boekeloere, dé online boekenclub van Biblionet Groningen. Deze avond gaat ze met Arno van der Heyden en lezers in gesprek over Het zwijgen van Maria Zachea waarin een ontroerende familiegeschiedenis centraal staat. Het boek is een moderne klassieker waarin op fascinerende wijze een 20e -eeuwse familiegeschiedenis wordt ontvouwd.

Interviews met Judith Koelemeijer en Martine Letterie

Geplaatst: di, 17 november 2020