Door corona heeft de Groningse horeca het zwaar. Daarom heeft nachtburgemeester Merlijn Poolman het initiatief genomen voor de actie Local Legends waarbij het publiek geld kan doneren. Meerdere zalen met een literair programma vragen om hulp. Literair Café de Graanrepubliek, de Kroeg van Klaas, Le Petit Theatre en Lola maken deel uit van de 22 bedrijven die steun zoeken.

De Graanrepubliek viert op 2 december haar eerste lustrum. De kleine kroeg vol boeken is het thuishonk van Literair Dispuut Flanor en de Graanrepubliek Poetry Stanza. De Kroeg van Klaas biedt al jaren onderdak aan de Dichtclub en talloze boekpresentaties. Jazz- en Bluesclub Le petit théâtre verwelkomt veel muzikanten en poëzie komt er ook aan bod. Lola is een klein podium voor lokaal en nationaal talent waar we met Dichters in de Prinsentuin een geweldige avond organiseerden.

Via bovenstaande linkjes kom je op de pagina’s waarmee je rechtstreeks kan doneren. Al het geld gaat in zijn geheel naar de getroffen horeca. Een overzicht met alle deelnemers aan Local Legends is op de website van crowdfundingplatform Go fund me te vinden. Als je in hetzelfde schuitje zit kan je uitleg vinden bij Ticketswap. 28 november wordt de Nacht van de Groninger Horeca georganiseerd.

Foto: Literair Café de Graanrepubliek

Hulpactie voor Groningse horeca

Geplaatst: vr, 20 november 2020