Zaterdag 30 mei organiseert Jephta de Visser haar laatste activiteit als huisdichter van de Rijksuniversiteit Groningen. De Universiteitskrant waarin de huisdichter zijn of haar gedichten in publiceert is inmiddels opzoek naar een opvolger. Geïnteresseerde studenten kunnen zich tot 15 juni aanmelden door vijf gedichten plus een CV in te sturen.

Supermarktpoëzie
De afsluitende activiteit van Jephta de Visser vindt plaats in de Albert Heijn in de Korenbeurs. In de supermarkt aan de Vismarkt zullen de dichters Kasper Peters en Philip Rozema optreden. Ook Jephta’s voorgangers Lilian Zielstra en Pauline Sparreboom zijn van de partij. De muziek wordt verzorgd door Melvin Bonnet (gitaar) en Jan-Roelof Bathoorn (accordeon). De optredens beginnen zaterdagmiddag 30 mei om 15.00 uur. Verscheidene dichters die op het programma staan zullen een week later ook optreden tijdens de Nacht van Kunst & Wetenschap.

Huisdichter
Sinds 2000 heeft de RUG elk collegejaar een huisdichter die maandelijks gedichten publiceert in de UK en mag optreden bij de opening van het Academisch jaar. Eerdere huisdichters waren onder andere Daniel Dee, Ruth Koops van ’t Jagt en Joost Oomen. Om huisdichter te worden moet je student zijn aan de RUG. Een jury oordeelt over de kwaliteit van het ingezonden werk en kiest daaruit een winnaar. Informatie over aanstaande verkiezing en de voorwaarden waaraan kandidaten moeten voldoen is te vinden op de website van de Universiteitskrant. Het afgelopen jaar werd overigens ook stilgestaan bij het vijftienjarig bestaan van de huisdichter.

Bovenstaande foto is van Reyer Boxem.

Huisdichter RUG sluit haar jaar af

Geplaatst: wo, 27 mei 2015