Zaterdagavond 18 september opent Huis Orlando haar deuren. Groningen is daarmee een cultuurpodium voor theater, muziek en literatuur rijker. Eigenaresse Joke Holwerda kocht het pand een jaar geleden. De komende jaren zal ze de programmering van de theaterboerderij in Den Horn vormgeven.

Tom Koole en Henk Hagenouw en Hiske Oosterwijk & friends verzorgen de muzikale aftrap. Holwerda hoopt dat het huis een plek zal zijn waar onder het genot van een goede maaltijd ideeën over kunst en wetenschap worden uitgewisseld. In het pand zijn meerdere ruimtes te huur voor prozaïscher activiteiten als teamdagen, vergaderingen en coaching.

Holwerda zag direct de mogelijkheden die het pand bood. “Je kunt het zo gek niet verzinnen of het kan hier. Een weekend repeteren in een theaterbubbel bijvoorbeeld, met overnachting. Of een festival, in samenwerking met mensen uit Den Horn. Ruimte genoeg.” Orlando is vernoemd naar de roman van Virginia Woolf: “Orlando is iemand met een onconventionele geest en een ongebreideld fantasieleven. Een prachtige gestalte van de verbeelding en daarom zo’n mooi symbool voor dit huis.”

De Schrijversvakschool Groningen organiseerde al een programma in Huis Orlando en ook Noordwoord strijkt er binnenkort neer met een programma voor de deelnemers aan Noordwoord talent. Huis Orlando aan de Weersterweg 22 is het makkelijkste bereikbaar met de fiets.


Foto Theaterzaal Huis Orlando | Joke Holwerda

Huis Orlando opent binnenkort de deuren

Geplaatst: di, 7 september 2021