Woensdag 31 maart organiseert het Forum Hoe lees ik een film met Lidewijde Paris. Aanvankelijk zou het programma in Groningen georganiseerd worden, maar omdat de lockdown zich voortsleept en ze niet langer willen wachten is het nu een online evenement. Die avond zal de film Les misérables (2019) als boek gelezen worden.

Lidewijde Paris is oprichter en ambassadeur van De Lees!ambassade. Ze reist door het land met haar LEES!WORKSHOPS, geeft les of interviewt schrijvers. Paris werkte 25 jaar als directeur, uitgever en redacteur bij verschillende uitgeverijen en is auteur van Hoe lees ik? En Hoe lees ik korte verhalen?

Les misérables is geïnspireerd op rellen in de Parijse buitenwijken van 2008. De titel is een verwijzing naar de gelijknamige roman van Victor Hugo. Dat boek speelt evenals de film in Montferneil. In de film is Stéphane, een van de hoofdpersonen, nog maar net verhuisd van Cherbourg naar Parijs. Hij komt terecht in de anti-criminaliteitsbrigade van Montfermeil in het 93ste arrondissement. Al snel ontdekt Stéphane de spanningen tussen de verschillende bendes van de wijk. Wanneer ze tijdens een interventie de controle dreigen te verliezen, filmt een drone hun kleinste daden en acties.

Kaarten voor de Zoom-bijeenkomst kosten €2,50 en zijn tot woensdag 31 maart, 10.00 uur te koop. De Zoom-bijeenkomst zal die dag tussen 19.00 – 20.00 uur plaatsvinden. Deelnemers dienen er zelf voor te zorgen dat ze voorafgaand aan de bijeenkomst de film hebben gezien. Kaartkopers ontvangen van tevoren alle informatie die nodig is om in de Zoom-omgeving terecht te komen.

Hoe lees ik een film met Lidewijde Paris

Geplaatst: vr, 26 maart 2021