Op zondag 23 juni kunnen kinderen van 4 tot en met 10 jaar zich onderdompelen in de fantasiewerelden uit achttien mooie kinderboeken. Zo kunnen ze met Ingrid en Dieter Schubert de Konijnentango leren dansen op een spiegelvloer of klein orkest spelen tijdens een Roltrap naar de Maan-voorstelling met Koos Meinderts en Annette Fienieg. Janneke Schotveld neemt kinderen mee naar het sprookjesland uit Kikkerbilletjes van de Koning en Marte Jongbloed daagt hen uit voor een potje vals zingen.

Met een levendig programma met ruim 25 activiteiten geleid door auteurs, illustratoren, acteurs en voorlezers is er voor kinderen genoeg te beleven, of ze nu leesfanaat zijn of (nog) niet. Recht spreken, survivallen, letters uithakken, goud zoeken, grapjes kopen, onder een sterrenhemel liggen, opstijgen in een raket, aan een snoephuis bouwen, dieren in monotype drukken en uitvinder worden: het kan allemaal tijdens het Mooie Kinderfestival! De ontdekkingsreis langs achttien kinderboeken voert bezoekers door alle hoeken, zalen en paadjes van De Tamboer.

Door te laten zien welke grappige, interessante of geheimzinnige werelden boeken kunnen oproepen, wil de organisatie kinderen laten zien wat het lezen van een boek je kan brengen. Het Mooie Kinderboekenfestival werd in 2017 voor het eerst georganiseerd in Amsterdam. Na twee uitverkochte edities trekt het festival dit jaar het land in, als het eerste landelijke Kinderboekenfestival. Het volledige programma is te vinden op www.kinderboekenfestival.nl. Tickets kosten €8,50 en zijn via de website van De Tamboer aan te schaffen.

Het Mooie Kinderboekenfestival

Geplaatst: vr, 21 juni 2019