Zaterdag 2 november van 19.00 – 02.00 uur is de bibliotheek de hele avond het toneel van het Groningse literaire festival Het Grote Gebeuren. Het festival gooit het roer drastisch om. Niet langer wil het vooral romanlezers meerdere dagen behagen. Dit jaar is Het Grote Gebeuren een geconcentreerd lezersfeest voor liefhebbers van romans, gedichten, non-fictie, liedjes en cabaret in de Bibliotheek te Groningen. Jens Christian Grøndahl en Bert Wagendorp zijn de eerste schrijvers die Het Grote Gebeuren komen bezoeken. In de aankomende weken wordt de rest van de programmering bekend gemaakt. Een vast onderdeel van het festival is de bekendmaking van ‘het beste Groninger boek’.
Meer informatie over het festival is te vinden via www.hetgrotegebeuren.nl

Programma
Het programma voor dit jaar is veelbelovend. Het gaat bestaan uit een flinke handvol aantal interviews, voorleessessies, traplezingen en donkere-kamerpresentaties van schrijvers en dichters van allerlei slag. Er zijn gevestigde namen, debutanten, verhalenvertellers, liedjesmakers en dichters.

Jens Christian Grøndahl en Bert Wagendorp
Het festival maakt alvast de eerste 2 grote namen bekend.
De Deense veelschrijver Jens Christian Grøndahl maakt zijn opwachting. Hij spreekt over de werking van literatuur en hoe er van zijn romans een troostende werking uit kan gaan. Bert Wagendorp – Volkskrantcolumnist, wielrenfanaat en schrijver van het succesvolle Ventoux – is er. Hij blikt met enkele andere ooit-in-Groningen-woonachtige schrijvers terug op zijn Groningse jaren.

Uitreiking het beste Groninger boek
Het Grote Gebeuren begint traditiegetrouw met de uitreiking van de prijzen voor het beste Groninger boek. Die uitreiking is om 19.30 uur. Binnenkort worden de genomineerden bekend gemaakt.

 

Kaarten
Het Grote Gebeuren vindt plaats in de Bibliotheek, Oude Boteringestraat 18.
Entreekaartjes zijn te koop bij Bibliotheek Groningen (bij de portier) en bij boekhandel Polare en op de avond zelf aan de deur. De kaarten kosten in de voorverkoop €17,50. Studenten, Stadjerspashouders, CJP-kaarthouders en Bibliotheekpashouders krijgen korting. Een kaartje kost hen €12,50. Indien voorradig zijn de kaarten op de dag zelf €20,-.

Het Grote Gebeuren viert 5 jarig bestaan Het feest van horen, zien en schrijven

Geplaatst: wo, 25 september 2013