Stichting Literaire Activiteiten Groningen presenteert op zaterdag 4 november 2017, vanaf 20:00 uur in de Groninger Forum Bibliotheek, weer een karrevracht aan schrijvers, onder wie Charlotte Mutsaers, Tommy Wieringa, Özcan Akyol, Vonne van der Meer, Rob van Essen, Koos van Zomeren, Annelies Verbeke en Nhung Dam. Het programma zal na middernacht muzikaal worden afgesloten met een concert van Auke Hulst met Motel Songs.

Verse titels op Het Grote Gebeuren
Maar liefst drie auteurs die te gast zijn op Het Grote Gebeuren, komen deze weken met een nieuwe titel. Charlotte Mutsaers is terug van nooit weggeweest met haar nieuwe roman Harnas van Hansaplast, dat op 31 oktober verschijnt. Gelijktijdig debuteert ze als zangeres met het album Rikkelrak en viert ze haar 75ste verjaardag.
Gisteren, op 24 oktober, verscheen de nieuwe roman van Tommy Wieringa De heilige Rita, over een vader en een zoon en over de nieuwe tijd in een traditioneel grensdorp.
Eind oktober verschijnt het reisboek Motel songs waarvoor Auke Hulst met de auto door de Verenigde Staten trok op zoek naar sporen van zijn literaire en muzikale helden. Wieringa en Hulst zijn beide te gast bij het televisieprogramma VPRO Boeken a.s. zondag 29 oktober om 11.20 uur op NPO 1 voor een indringend gesprek met Carolina Lo Galbo.

Minicolleges

Verspreid over de avond worden er drie minicolleges gegeven. Leesambassadeur Lidewijde Paris, bekend van het boek Hoe lees ik, spreekt over het onterecht miskende genre van het korte verhaal. Natuurkenner en Trouw-columnist Koos Dijksterhuis praat over spreeuwen en andere dieren in het wild en in de film. Professor Bart Ramakers gaat in op het briljante satirische dierenepos Van den vos Reinaerde en dan primair op de vraag: moeten we het ‘politieke dier’ Reinaert nu moreel goed of slecht vinden?

Gronings literair erfgoed: Richard Klinkhamer
Traditiegetrouw besteden we tijdens het festival ruim aandacht aan de vele literaire helden en talenten die Groningen rijk is. Dit jaar blikt Bram Douwes met Özcan AkyolCharlotte MutsaersJoep van Ruiten en Albert Secuur terug op een spraakmakend auteur: Richard Klinkhamer. Is zijn literaire reputatie ten onrechte overschaduwd door de moord op zijn vrouw?

Kaartverkoop
Kaarten voor Het Grote Gebeuren zijn verkrijgbaar via www.hetgrotegebeuren.nl en aan de kassa van het Groninger Forum.

Voorverkoop € 19,50 / € 15,- met studentenkaart of bibliotheekpas
Aan de deur kosten kaarten € 25,- / € 20,- met studentenkaart of bibliotheekpas

Het Grote Gebeuren wordt georganiseerd door Stichting Literaire Activiteiten Groningen, in samenwerking met het Groninger Forum.
Locatie: Groninger Forum, locatie Oude Boteringestraat 18
Datum: zaterdag 4 november 2017, aanvang 20:00 uur