Geïnspireerd door het welbekende “Le Carnaval des Animaux” van de Franse componist Camille Saint-Saëns wordt deze zomer de bijzondere locatievoorstelling Carnaval der Bedreigde Dieren uitgevoerd. Hiermee wordt aandacht gevraagd voor klimaatverandering en het verlies aan biodiversiteit. Op 21 en 22 augustus wordt de voorstelling opgevoerd in het Asserbos.

​In deze wandelvoorstelling hebben bedreigde soorten een stem gekregen en laten ze hun prachtige geluid horen. Van achter een boom of op een open plek in het bos. Wie zal het zeggen? Terwijl de dichtregels van de nachtegaal uit het bladerdak naar beneden dwarrelen, hoor je in de verte de mare van een karetschildpad op cello solo. Lokale amateurmusici geven extra kleur aan de voorstelling door het brengen van een eigen ode aan een plaatselijke bedreigde diersoort. De dichters Hans Dorrestijn, Judith Herzberg, Ingmar Heytze, Edward van de Vendel, Babs Gons, Rodaan Al Galidi, Bette Westera en Gershwin Bonevacia schreven ieder een lofzang aan een diersoort.

Carnaval der Bedreigde Dieren wordt in vier natuurgebieden opgevoerd en staat op 21 en 22 augustus in het Asserbos. Toegangskaarten kosten €20 (kinderen tot 12 jaar gratis) en zijn vanaf medio juni 2021 te reserveren. Vanwege Corona zal er slechts een beperkt aantal kaarten beschikbaar zijn. De organisatie is tevens opzoek naar vrijwilligers om te helpen bij de voorstellingen.

Foto: Sophie de Rijk (viool), Hilke Bressers (zang) | Willemijn Harskamp

Het Carnaval der bedreigde dieren komt naar Assen

Geplaatst: di, 17 augustus 2021