Het Hendrik de Vriesstipendium van de Gemeente Groningen, de jaarlijkse aanmoedigingsprijs voor jonge kunstenaars wordt dit jaar niet uitgereikt in de categorie literatuur. Vandaag werden de genomineerden voor beeldende kunst bekendgemaakt, maar niet in de categorie literatuur. De jury adviseert om geen genomineerden te benoemen en het Literaire stipendium niet uit te reiken. De jury zal hier in haar juryverslag extra aandacht aan besteden.

Op zaterdag 14 december 2019 maakt Wethouder De Rook de door de jury gekozen winnaar bekend. Dit gebeurt tijdens Wildvang in het Centrum Beeldende Kunst (CBK). Van 14 december 2019 tot en met 11 januari 2020 mogen alle genomineerden beeldende kunst eerder gemaakt werk presenteren in het CBK Groningen.

De genomineerden voor het Hendrik de Vriesstipendium beeldende kunst zijn Lilian Anneloes, Mieke Fokkinga, Henrike Scholten en Reynaert Vosveld. Ze maken kans op de prijs van €6.000,- en het publiek kan tijdens Wildvang stemmen voor de publieksprijs van €1000,-.

De jury bestaat dit jaar uit: Barend van Heusden, Aimée Terburg, Mathijs Sanders, Sjimmie Veenhuis, Vamba Sherif en Jantine Wijnja (voorzitter). Verleden jaar won Esmé van den Boom het stipendium. Haar poëziedebuut Eigen kamers wordt tijdens Wildvang gepresenteerd.

Hendrik de Vriesstipendium voor literatuur wordt niet uitgereikt

Geplaatst: di, 5 november 2019