Donderdagavond 12 maart zal Hans Dagelet, met violiste Vera van der Bie, een theaterbewerking voordragen van ‘De zomer hou je ook niet tegen’, het boekenweekgeschenk van Dimitri Verhulst. Aanvankelijk stond het optreden gepland voor Noord Houdt Woord, maar aangezien dat festival niet doorging hebben de Stichting Literaire Activiteiten Groningen en het Groninger Forum het optreden toegevoegd aan het programma met Eva Rovers en Hanna Bervoets.

Hans Dagelet Speelde vorig jaar nog de hoofdrol in de theaterbewerking van De Laatkomer (uitgevoerd door het Noord Nederlans Toneel) van Dimitri Verhulst. Speciaal voor Noord Houdt Woord zou hij samen met violiste Vera van der Bie een unieke literaire theaterbewerking van het Boekenweekgeschenk van Dimitri Verhulst voordragen. We zijn erg blij dat dit bijzondere optreden alsnog plaats kan vinden.

Het thema van de boekenweek is waanzin. Zowel het boekenweekgeschenk als het werk van Bervoets en Rovers sluiten daar op aan. Hanna schreef Efter, een toekomstroman waarin verliefdheid wordt gezien als een psychische aandoening die genezen kan worden. Eva is auteur van de veelgeprezen biografie over Helene Kröller Müller. Op dit moment schrijft ze de biografie over fenomeen Boudewijn Büch. Ronald Ohlsen zal beide auteurs interviewen.

De avond vindt plaats in de Groninger Forum Bibliotheek (Oude Boteringestraat 18) en begint om 19.30 uur. De entree bedraagt € 10,- (€ 7,5 voor leden van de bibliotheek).

Hans Dagelet bewerkt boekenweekgeschenk Verhulst

Geplaatst: di, 3 maart 2015