Schrijfster Hanna Bervoets is maandagavond 24 februari te gast bij Literair Dispuut Flanor. In de Usva zal Flanorlid Anna Dijk in gesprek gaan met Bervoets over haar werk. De nadruk ligt daarbij op haar zevende roman Welkom in het Rijk der zieken. Het boek haalde onlangs de longlist van de Libris Literatuur Prijs 2020.

Hanna Bervoets (1984) is schrijver, essayist en scenarist. Na een bachelor Media & Cultuur en een master Journalistiek & Research publiceerde zij zeven romans, verschillende scenario’s, toneelstukken, korte verhalen en essays.

In 2009 debuteerde Bervoets met Of hoe waarom, twee jaar daarop verscheen Lieve Céline. Een jaar later verscheen de bestseller Alles wat er was, gevolgd door Efter (2014), Ivanov (2016) en Fuzzie (2017). Welkom in het Rijk der zieken (2019) is een roman over ziek zijn en niet beter worden.

Bervoets’ werk werd verschillende malen genomineerd voor de Gouden Boekenuil, de AKO Literatuurprijs en de Libris Literatuurprijs. In 2017 won Bervoets de BNG Bank Literatuurprijs voor Ivanov, en in datzelfde jaar eveneens de Frans Kellendonk-prijs voor haar gehele oeuvre. Uit het juryrapport: ‘Steeds is een schrijfster aan het woord die trefzeker formuleert, lenig construeert, boordevol verbeelding zit en nooit roeperig of te expliciet wordt.’

De avond begint om 20.30 uur in de Usva aan de Munnekeholm 10 en zal met een korte pauze tot 22.30 duren. De entree bedraagt €3,- voor studenten en €5,- voor niet-studenten. Leden van Flanor krijgen gratis toegang. Kaartjes zijn via de site van de Usva te koop.

Foto Hanna Bervoets: Prins de Vos

Hanna Bervoets bij Flanor

Geplaatst: di, 18 februari 2020