Zaterdag 8 september kan je voor €5,- vijf Groningse musea bezoeken. Van 19.00 uur tot en met 00.30 uur zijn het Groninger Museum, het Stripmuseum, , het Universiteitsmuseum, het GRID Grafisch Museum en het Noordelijk Scheepvaartmuseum geopend voor publiek en vinden er allerlei optredens plaats. In laatstgenoemde museum zullen Esmé van den Boom en Jirke Poetijn optreden. 

Op het programma (PDF) staan tientallen optredens. Zo is er in het Groninger Museum de talkshow van Kunstspot en zijn Hella en Freek de Jonge aanwezig. Ook zijn er optredens van muzikanten als Arnold Veeman, Swinder en Rutger Pereboom, er is een broescursus Gronings en er zijn workshops stiptekenen.

In het Noordelijk Scheepvaartmuseum zal Esmé van den Boom drie keer optreden in de kelder en de motorenhal. Ze was in 2016-2017 Huisdichter van de Rijksuniversiteit Groningen en is lid van de Dichtclub van de kroeg van Klaas. Jirke Poetijn zal op de aanlegsteiger aan de Praediniussingel driemaal voordragen. Poetijn is lid van Club Proza in de Kroeg van Klaas en organisator van open podium De Schreef.

Kaartjes zijn online te verkrijgen via het Groninger Museum. Vervolgens is het ticket, bij de deelnemende musea, in te wisselen voor een polsbandje. Hiervoor kan je vanaf donderdag bij de musea terecht. Voor meer informatie over het programma kan je de site en het facebookevent bekijken.

Foto: Reyer Boxem.

Groninger Museumnacht met Esmé van den Boom en Jirke Poetijn

Geplaatst: wo, 5 september 2018