Evenals verleden jaar zullen vijf Groninger dichters een bezoek brengen aan de Poëtentag in Ihlow te OstFriesland die op zondag 3 augustus zal plaatsvinden. Willem Tjebbe Oostenbrink, Suze Sanders, Lilian Zielstra, Kasper Peters en Arjen Nolles zullen samen met vijftien OstFriese collega voordragen op het terrein van het Klosterstätte Ihlow.

Sinds enige jaren organiseert de Arbeitskreis Ostfriesischer Autorinnen und Autoren een Poëtentag en verleden jaar ontstond het idee om daar ook verwante talen en dialecten te laten horen. Zo doende werd contact gezocht met Dichters in de Prinsentuin met deze samenwerking tot gevolg.

Lilian Zielstra, Willem Tjebbe Oostenbrink en Suze Sanders stonden dit jaar op het festival, de laatste twee dichten in het Gronings. Zielstra is nog tot augustus de Huisdichter van de RUG. Kasper Peters is één van de actiefste dichters van Groningen en zal zijn gedichten nu ook over de grens ten gehore brengen. Arjen Nolles zal alvast een voorproefje geven van de gedichten die hij in 2015 op het theeveld van de Prinsentuin zal voordragen.

De Poetentag begint, zondag 3 augustus, om 11 uur. Vanaf dan zullen er op het terrein meerdere groepjes dichters optreden. Naast de optreden is er tijd genoeg om van de omgeving te genieten vanaf het terras of bij de omliggende gebouwen.

Meer informatie over het festival is te vinden op de website van de organisatie: http://www.kloster-ihlow.de/news/