Op uitnodiging van Dichters in de Prinsentuin zullen zondagmiddag 30 augustus een viertal Groninger dichters optreden op de Poetentag te Ihlow (Duitsland).

Stille Räume Ihlow is sinds 2009 gevestigd op het terrein waar tot de reformatie een groot kloostercomplex stond. Er is een stalen reconstructie van de kerk en ondergronds zijn er overblijfselen van de fundamenten te bezichtigen. Er is een kloostertuin, er staan verscheidene gebouwen en het complex is door een bos omgeven. Aldaar zullen Duitse dichters van de Arbeitskreis Ostfriesischer Autorinnen und Autoren samen met de dichters uit Groningen optreden.

De Groningse afvaardiging bestaat uit Jan Bos, Richard Nobbe, Rob Rosendahl en Henrike Vellinga. Jan Bos, afkomstig uit Bedum, valt al enkele jaren op met zijn Groningstalige gedichten en trad al tweemaal op tijdens Dichters in de Prinsentuin. Richard Nobbe komt oorspronkelijk uit Winschoten en won in 2014 de tweede prijs van de Groningse voorronde van Write Now!, hij studeert in Groningen en is onder meer actief bij Literair Dispuut Flanor. Rob Rosendahl is stadsdichter van Winschoten en organiseerde in zijn woonplaats meerdere optredens voor lokaal talent. Henrike Vellinga behaalde meerdere malen de top 10 van de poëziewedstrijd Doe Maar Dicht Maar.
Speciaal voor hun optredens vertaalde Oeds van der Wal van iedere dichter een gedicht naar het Duits.

De Poetentag vindt plaats op 30 augustus en begint om 11.30 uur en gaat door tot 17.00 uur. De toegang is gratis.

Groninger dichters naar de Poetentag in Ihlow

Geplaatst: za, 29 augustus 2015