Met haar debuutroman Wij zijn licht won Gerda Blees de Literatuurprijs van de Europese Unie en de Nederlandse Boekhandelsprijs. Een boek over een kleine woongemeenschap die nogal verstikkend werkt. De perspectieven zijn intrigerend, want ook twee sigaretten, het dagelijks brood en een slowjuicer vertellen het verhaal.
 
Zondagmiddag 10 oktober interviewen Coen Peppelenbos en Roos Custers Gerda Blees in hun zondagse talkshow. Toef Jaeger en Philip Akkerman zijn ook te gast. In De jongens van Barbarber portretteert Jaeger de mannen achter het literaire tijdschrift Barbarber. Ze had de beschikking over het Barbarber-archief van K. Schippers met wie ze nauw contact had tot aan zijn dood. Schilder en tekenaar Philip Akkerman heeft sinds 1981 meer dan 10.000 portretten van zichzelf gemaakt. Het thema van de eerste aflevering van het nieuwe seizoen is Een frisse blik.

Onder de vulkaan wordt gemaakt door Roos Custers, Coen Peppelenbos en Pauline Durlacher en is een productie van Stichting Square Web. De aflevering is zondagmiddag 10 oktober om 15.00 uur te zien in het Grand Theatre aan de Grote Markt. De entree bedraagt €10,- en tickets zijn verkrijgbaar bij het Grand Theatre.


 

 

Gerda Blees opent het nieuwe seizoen van talkshow Onder de Vulkaan

Geplaatst: do, 16 september 2021