De avondprogramma’s van Dichters in de Prinsentuin hadden een internationale line-up. Onder het motto “May you live in interesting times” gaven zowel Nederlandstalige als Engelstalige dichters hun poëtische visie op thema’s als klimaatverandering, immigratie en emancipatie.
In de hier te downloaden online publicatie staan alle gedichten die op de openingsavond ten gehore gebracht zijn én hun vertalingen.

Read this post in English.

Het biedt de mogelijkheid om nog een keer van de gedichten van Simone Atangana Bekono, Tsead Bruinja, Radna Fabias, Dominique De Groen, Julia Rose Lewis, Verity Spott, Michael Tedja en Juha Virtanen te genieten óf om ze voor de eerste keer te lezen.

Speciaal voor het festival schreef Michael Tedja de column Nieuwe wegen scheppen waarin hij enkele gedichten uit zijn bundels Regen en Exclusief nader beschouwt. Deze bijdrage is gepubliceerd op onze website.

Spijt dat je ons magazine niet hebt aangeschaft? Het kan nog steeds! Voor euro 5,- excl verzendkosten sturen we het naar je toe of kun je het afhalen. Via contact@noordwoord.nl kan je een bestelling plaatsen. Groningers kunnen het magazine ook aanschaffen bij Godert Walter.

Juha Virtanen en Dominique De Groen. Foto: Reyer Boxem

Gedichten openingsavond Dichters in de Prinsentuin nu online

Geplaatst: wo, 17 juli 2019