Vrijdag 29 november opent het Forum eindelijk zijn deuren met een doorlopend programma van 24 uur. Die dag wordt een gedicht van Simon van Wattum onthuld, de Woordenwinkel is aanwezig en een zestal schrijvers zal losgelaten worden in het gebouw.

Ellen Deckwitz, Ronald Giphart Özcan Akyol, Vrouwkje Tuinman, Nico Dijkshoorn en Kees van Beijnum zullen op onverwachte momenten optreden. Alle auteurs geven masterclasses, worden geïnterviewd door Cesar Majorana en zullen deelnemen aan de talkshow van Tim den Besten. De optredens beginnen zaterdagmiddag 30 november om 13.00 uur.

Op de derde etage wordt zaterdagochtend om 11.00 uur een gedicht van Simon van Wattum (1930-1995) onthuld. Van Wattum, die in Stadskanaal ten wereld kwam, schreef in het Gronings en Nederlands. Tijdens zijn leven kreeg hij meerdere prijzen waaronder de Hendrik de Vriesprijs. Bij de onthulling zal de band Törf optreden.

De Woordenwinkel kennen mensen wellicht nog als de Vloeibare Woordenwinkel die regelmatig optrad op allerlei festivals. Je mag er vijf verschillende drankjes uitkiezen. Bij elk drankje moet je het eerste woord dat je te binnen schiet noemen. De dichters van de woordenwinkel gooien de uitgekozen drankjes bij elkaar. Het resultaat krijg je mee in een flesje met daarop een sticker met de gefabriceerde zin.

Meer informatie over de opening is te vinden op de website van het Forum.

Foto Ellen Deckwitz: Merlijn Doomernik

Forum opent met Schrijvers in ‘t wild

Geplaatst: di, 26 november 2019