Dinsdag 21 maart is Floortje Zwigtman te gast bij Literair Dispuut Flanor. In het Groninger Forum, locatie Oude Boteringestraat 18, zal ze vanaf 20.30 uur een lezing geven over anarchieën.

Floortje Zwigtman (1974) is een graaggeziene gast bij Flanor. Eerder hield ze al eens zeer interactieve lezingen over genot in Victoriaans Engeland en het schrijven van Young Adult-literatuur. Zwigtman debuteerde in 2001 met Spelregels, een historische roman over een gearrangeerd huwelijk. Ze brak door met Wolfsroedel (2002) en Schijnbewegingen (2005). Voor beide boeken won ze een Gouden Uil. Schijnbewegingen is het eerste deel  van de Groene Bloem trilogie over een jonge homoseksueel in het Londen van Oscar Wilde. Na het afronden van de trilogie begon ze aan de Vonk trilogie over de dochter van een dictator die het land waarover haar vader heerste weer opzoekt. Haar laatste boek is Het wildste boek voor buiten (2016).

De lezing zal plaatsvinden in de Gouverneurzaal van het Groninger Forum, locatie Oude Boteringestraat 18. Meer informatie is te vinden op de website van Flanor.

Floortje Zwigtman bij Flanor

Geplaatst: vr, 17 maart 2017