Dit weekend is het Grand Theatre aan de Grote Markt het toneel van Urban Sources, het jaarlijkse festival van Urban House Groningen met urban dans, theater, spoken word en muziek. Op het programma staan optredens van lokale artiesten als Desta Matla, Cissy Joan en Nina Iggy geprogrammeerd naast landelijk opererende artiesten als Onias Landveld, OTION en Sarada Sarita. Bij de optredende artiesten staan vooral thema’s als identiteit, diversiteit en ambitie centraal.

Het festival gaat zaterdagmiddag 8 december van start. Eén van de eerste optredens is van Onias Landveld die een masterclass storytelling geeft. Hiervoor dienen geïnteresseerden zich online aan te melden. Voor € 15,- kan je meedoen en krijg je toegang tot het avondprogramma. ‘s Middags zal ook Desta Matla optreden. Ze speelt dan haar voorstelling Identidata I. Vanaf 19.00 uur ‘s avonds kan je onder andere naar de voorstellingen Pornopop & Electrorock van Nina Iggy, Level Up van Cissy Joan, Mijn augustus van Tim Verbeek en Duality in Unisono van Sarada Sarita & OTION.

Zondagmiddag 9 december speelt Desta Matla voor de tweede keer Identidata I en ‘s avonds speelt ze Identidata II. Daarnaast staan er dansvoorstellingen van Sherise en Shailesh op het programma en vinden er een aantal masterclasses plaats.

Kaartjes zijn te koop via de website van het Grand Theatre en kosten per dag € 15,-. Voor € 25,- kan je beide dagen naar het festival. Op de website van Urban House staat het volledige programma-overzicht.

Festival Urban Sources in het Grand Theatre

Geplaatst: do, 6 december 2018