Het Friese Explore the North organiseert The Summer Sessions, een zomerfestival vol nieuwe ontmoetingen, hernieuwde kennismakingen en prikkelende ontdekkingen.

Na een cultuurarm coronajaar organiseert Explore the North deze zomer festival Explore the North – The Summer Sessions. Een live festival vol showcases, eigen Explore the North (co)producties en premières op het gebied van muziek, theater, literatuur en meer – lopend van juni tot en met september. Het programma biedt een grote variatie aan nieuwe producties die het afgelopen jaar zijn ontwikkeld, met onder andere jonge talenten als Gemale, Chagall en S10, gevestigde namen als Nynke Laverman en Frank Westerman en bijzondere samenwerkingen als Godwits en Poetic Resistance. Tickets zijn vanaf vandaag, vrijdag  verkrijgbaar via explore-the-north.nl.

The Summer Sessions

Verdeeld over de zomermaanden, van juni tot en met september, biedt Explore the North – The Summer Sessions een veelzijdig cultureel programma met meer dan twintig voorstellingen en presentaties, waarvan een groot deel premières, op het gebied van muziek, theater, literatuur en meer. Het programma biedt de festivalbezoeker de mogelijkheid om kennis te maken met oude bekenden en nieuwe talenten. Een groot deel van de voorstellingen is ontwikkeld in coproductie met festival en productiehuis Explore the North en gaat in première op het The Summer Sessions-festival. Daarmee biedt The Summer Sessions een podium aan (noordelijke) talentvolle makers. Bij het maken van het programma is de koppeling gezocht met de talentontwikkelingstrajecten waar Explore the North bij betrokken is, zoals Jonge Schrijvers, Station Noord en #NieuweStukken. 

Tickets per voorstelling

Tickets voor het festival zijn vanaf vandaag verkrijgbaar. Bezoekers kopen kaarten per voorstelling, waarbij er voor iedere voorstelling een beperkt aantal kaarten in de verkoop is, in verband met de coronamaatregelen. Helaas is er daarom in deze coronaperiode geen festivalpassepartout mogelijk, waarmee bezoekers onbeperkt toegang hebben tot voorstellingen. Om aan het Explore-festivalgevoel tegemoet te komen zijn er naast tickets per voorstelling ook surprise tickets beschikbaar, waarbij bezoekers vier verrassingstickets ontvangen voor verschillende voorstellingen van het festivalprogramma. Zo kunnen bezoekers voor een gereduceerd tarief ‘proeven’ aan het gevarieerde aanbod en nieuwe voorstellingen ontdekken.

Programma voor juni

In juni trapt Explore the North, zodra het kan, af met een festivalprogramma met jonge talenten en meer ervaren makers in nieuwe samenwerkingen:  

De veelzijdige zangeres S10 vertelt met rap, zang en spoken word haar meest persoonlijke verhalen, Club NEL ontdekt Het Spektakel in gewone dingen, de Poezieboys brengen een ode aan dichter Fritzi Harmsen van Beek, schrijver Alma Mathijsen verdiept zich met anderen in Fanfiction, taalproject Pidgin Leeuwarden neemt bezoekers mee op wereldreis door Leeuwarden en woede en verzet van Poetic Resistance neemt poëtische vormen aan. Het volledige programma van festival Explore the North – The Summer Sessions is te vinden op explore-the-north.nl. Kaarten zijn vanaf vandaag te koop via dezelfde website.

Foto Poetic Resistance | Marc de Fotograaf

Explore the North presenteert festival The Summer Sessions

Geplaatst: vr, 14 mei 2021