De uit Den Hoorn (ZH) afkomstige dichter Etwin Grootscholten is de winnaar van de door de Usva, Literair Dispuut Flanor en SLAG georganiseerde poëziewedstrijd ‘Niet te beschrijven’. Hij won gisteravond een fiets én een optreden tijdens de aanstaande editie van Dichters in de Prinsentuin.

Een jury bestaande uit: Gillis Dorleijn (Hoogleraar Nederlandse Letterkunde), Pauline Sparreboom (huisdichter RUG), Anton Scheepstra (uitgeverij Passage), Jane Leusink (Schrijversvakschool) en Arjen Nolles (Dichters in de Prinsentuin) koos uit 173 inzendingen de tien beste gedichten. Die waren geschreven door: Annet den Bakker, Rosanne van Berloo, Els Driessen, Yvo Greydanus, Etwin Grootscholten, Rachel Raetzer, Pieter Spits, Marco Termes, Janneke Volkerink en Koen Zonneveld.
De avond werd gepresenteerd door cabaretier Bart Melief en naast de genomineerde dichters traden ook Pauline Sparreboom en de band Frankly No Helix op.

Na de optredens nam Anton Scheepstra namens de jury het woord. De jury vond het lastig om tot een keuze te komen, dat is vaak een cliché maar in dit geval wel gemeend. De tien deelnemers waren stuk voor stuk goed en de variatie in leeftijd en woonplaats was groot. Er was zelfs besloten om een derde plaats in te stellen. Die ging naar Koen Zonneveld.
De tweede plaats was voor de zeventienjarige Rachel Raetzer.
Vanaf volgend jaar studeert ze in Groningen en de jury keek uit naar meer gedichten. Hierna volgde de bekendmaking van de winnaar: Etwin Grootscholten.
Hij zal tijdens Dichters in de Prinsentuin zijn fiets in ontvangst nemen en er ook een optreden verzorgen.

Het winnende gedicht

Etwin Grootscholten wint poëziewedstrijd ‘Niet te beschrijven’

Geplaatst: di, 11 juni 2013