Donderdagmiddag 13 september zal Dichter des Vaderlands Ester Naomi Perquin optreden in de Groninger Forum Bibliotheek. Ze zal door Rense Sinkgraven geïnterviewd worden tijdens Dichter van Geluk, dat onderdeel is van de serie Tussen de middag waarin wekelijks iemand geïnterviewd wordt over poëzie, kunst, literatuur of film.

Ester Naomi Perquin (1980) woont al jaren in Rotterdam. Ze volgde schrijfonderwijs in Amsterdam en werkte jarenlang als gevangenisbewaarder om dat te kunnen betalen. In 2007 debuteerde zij bij Uitgeverij van Oorschot met de dichtbundel Servetten halfstok. In 2009 volgde Namens de ander.

Voor haar werk ontving ze onder meer de Anna Blamanprijs, de Lucy B. en C.W. van der Hoogtprijs en de J.C. Bloemprijs. Begin 2012 verscheen haar bundel Celinspecties, over het leven achter tralies. Deze bundel werd bekroond met de VSB Poëzieprijs 2013. In 2017 werd ze benoemd tot Dichter des Vaderlands als opvolger van Anne Vegter. In 2017 verscheen haar nieuwe bundel Meervoudig afwezig. Begin dit jaar verscheen Lange armen, een bundel met tien ‘politiegedichten’ waarvoor Perquin enkele maanden meeliep met de Nederlandse politie.

Rense Sinkgraven, medewerker van het Groninger Forum en voormalig stadsdichter van Groningen zal Perquin interviewen over haar actuele werk en natuurlijk over haar interpretatie van geluk. Dichter van Geluk begint om 12.15 uur in de Groninger Forum Bibliotheek aan de Oude Boteringestraat 18 en is gratis toegankelijk. Om 13.15 uur is het interview afgelopen en zit Stadsdichter Lilian Zielstra klaar om lees- en schrijftips te geven tijdens Spreek de stadsdichter.

Foto: Ester Naomi Perquin tijdens Dichters  in de Prinsentuin 2016 gemaakt door Henk Veenstra.

Ester Naomi Perquin in het Groninger Forum

Geplaatst: di, 11 september 2018