Dinsdag 18 juni zal schrijver en dichter Ellen Deckwitz bij de Groningse studentenvereniging Literair Dispuut Flanor een lezing geven over haar eigen werk.

In 2017 was Deckwitz (1982) gastschrijver van de Rijksuniversiteit Groningen. Ze studeerde Nederlands aan de RUG en voltooide er de Research Master of Science in de Literatuur- en Cultuurwetenschap. Vanaf 2000 is zij actief als dichter. In Groningen was ze actief in de Dichtclub en trad ze regelmatig samen op met Ruth Koops van ‘t Jagt.

Ze won het NK Poetryslam in 2009 en sleepte in dat zelfde jaar de Meander Dichterprijs in de wacht. In 2011 verscheen haar debuutbundel De steen vreest mij die werd onderscheiden met de 25ste C. Buddingh’-prijs voor het beste poëziedebuut van het jaar. Daarna verschenen nog Hoi Feest en De blanke gave. In 2016 publiceerde zij een cursus genieten van poëzie: Olijven moet je leren lezen. Het boek werd bewerkt tot een voorstelling die ze samen met muzikante Corrie van Binsbergen opvoerde.

De lezing begint dinsdagavond om 20.00 uur in de Groninger Forum Bibliotheek aan de Boteringestraat 18. Kaarten kosten €3,- voor studenten en €5,- voor niet-studenten.

Foto: Merlijn Doomernik.

Ellen Deckwitz bij Flanor

Geplaatst: zo, 16 juni 2019