Poëziefestival Dichters in de Prinsentuin verwelkomt in het weekend van 17 tot en met 19 juli weer tientallen dichters in de Groningse Prinsentuin. Onder hen bevinden zich dit jaar o.a. Charlotte Mutsaers, Anne Vegter en Bette Westera. Deze titanen van de poëzie kunt u beluisteren en ontmoeten in de historische tuin waar in 2015 voor de achttiende keer dichters en poëzieliefhebbers samenkomen.

Prijswinnaars
Bette Westera kreeg eerder deze maand, samen met illustrator Sylvia Weve, de Woutertje Pieterse Prijs voor Doodgewoon, een dichtbundel met gedichten over de dood. Eerder vielen ze al op met Ik leer je liedjes van verlangen en aan je apenstaartje hangen en Held op sokken. Beide boeken wonnen een Zilveren Griffel. Charlotte Mutsaers kreeg voor haar omvangrijke oeuvre al de Constantijn Huygensprijs en de PC Hooftprijs. Haar bundel Dooier op drift was volgens de Poëziekrant een ‘een onmisbare aanvulling op het Mutsaers-universum’. Anne Vegter, tot slot, is natuurlijk bekend als Dichter des Vaderlands, een functie die ze tot 2016 vervult. Vegter ontving onder meer de Anna Blamanprijs en de Awater Poëzieprijs voor Eiland Berg Gletsjer.

En verder
De redactie is momenteel bezig het programma te voltooien. Behalve de tientallen gevestigde dichters zal ook het verse talent van zich laten horen. Daarnaast mogen we enkele internationale dichters verwelkomen die de afgelopen tijd opvielen met urgente, spannende en bovenal mooie poëzie. Een grootse afsluiting op zondagavond 19 juli zal het publiek (in zeker opzicht letterlijk) omver blazen. Informatie over het festival en de verschillende programmaonderdelen zal verschijnen op onze website, facebook en twitter.

Eerste namen Dichters in de Prinsentuin bekend

Geplaatst: di, 28 april 2015