Let op: wegens de weersverwachting en de werkzaamheden aan de ringweg is Dichters in het Donker verplaatst naar de Kroeg van Klaas. Oosterweg 26.

Woensdagavond 14 augustus vanaf 20.15 uur vormt het Groninger Sterrebos het intieme decor voor Dichters in het Donker. Het is het eerste lustrum van dit poëzie-event. Met zo’n honderdvijftig tot tweehonderd bezoekers heeft Dichters in het Donker zich de afgelopen jaren in alle stilte een eigen plek weten te verwerven in het Groninger literaire landschap waar dichters van allerlei allure hun werk met graagte laten horen aan een doodstil en geboeid luisterend publiek.

In de schemering van de langzaam invallende duisternis en onder een ruisend bladerdak brengt een luisterrijk gezelschap van poëten hun gedichten ten gehore. In de intimiteit van de sfeervol verlichte Muziekkoepel. Zowel jong talent als gelouterde schrijvers passeren de revue.

De presentatie wordt verzorgd door de Groninger Stadsdichter Renée Luth, die ook uit eigen werk voor zal dragen. Hoofdact is de voormalige Rotterdamse stadsdichter Daniël Dee. Maaike Rijntjes is de voormalige kinderdichter des vaderlands. Ook de voormalige Groninger Stadsdichter Lilian Zielstra brengt recent werk ten gehore. Op het programma staan verder optredens Mauricio Plat, Sylvia Dragtstra, Hubert Klaver, Myron Hamming, Aly Freije, Ânne de Jong, Leonie Barnier, columniste Fieke Gosselaar en de vooral in het cultcircuit populaire Kasper van Hoek. Een groot aantal dichters is lid van de Dichtclub die maandelijks bijeenkomt in de Kroeg van Klaas.

Liedjesmaker en zanger Martijn van der Zande brengt tijdens een muzikaal intermezzo een aantal eigen nummers ten gehore. De parade van poëten is door Marleen Vermooten en Bert Katerberg geïnitieerd en wordt georganiseerd met medewerking van Comité Sterrebos Live. Na afloop is er nog een gezellige nazit in de Kroeg van Klaas aan de Oosterweg 26. Het Sterrebos is spaarzaam verlicht en er is een beperkt aantal zitplaatsen. De toegang is gratis.

Foto: Renée Luth tijdens Dichters in de Prinsentuin – Reyer Boxem.

Eerste lustrum Dichters in het Donker (let op: alternatieve locatie)

Geplaatst: wo, 7 augustus 2019