Op zaterdag 14 september vindt de eerste editie van het Letterenfestival plaats. De Faculteit der Letteren van de Rijksuniversiteit Groningen opent dan haar deuren om te laten zien dat de geesteswetenschappen divers, dynamisch, innovatief en relevant voor de samenleving zijn.

De dag wordt een mix van workshops, mini-lezingen, wetenschappelijke experimenten, exclusieve rondleidingen, etc. Allen verzorgd door wetenschappers van de faculteit. Het Harmoniegebouw wordt een middag lang een wetenschappelijk festivalterrein met naast een inhoudelijk programma ook live muziek, foodtrucks en een buitenbar.

Aan de hand van De vrolijke verrijzenis van Arago van Tomas Lieske zal Mathijs Sanders uitleggen hoe kennis wordt geproduceerd en verspreid in een samenleving. Merel Keijzer zal vertellen over de positie effecten van het leren van een nieuwe taal op latere leeftijd en Janneke Weijermars bespreekt de hedendaagse onderwerpen in de Nederlandse literatuur uit de negentiende eeuw.

De workshops variëren van een eerste kennismaking met het Russisch, straattaal in hiphopteksten en middeleeuws lezen en schrijven. Muziek is er van Marlene Bakker en de impactprijzen van de Faculteit der Letteren worden uitgereikt.

Het Letterenfestival vindt plaats in en rond het Harmoniegebouw aan de Oude Kijk in ‘t Jatstraat 26: de thuisbasis van de Letterenfaculteit. Het festival wordt om 13.00 uur officieel geopend door burgemeester Peter den Oudsten, samen met Gerry Wakker, decaan van de Faculteit der Letteren. Het programma duurt tot 17.00 uur. De entree is gratis.

Eerste editie Letterenfestival

Geplaatst: do, 5 september 2019