Dichter bij het Verleden, een voortzetting van het project Dichten met oma organiseert zaterdag 21 december zijn eerste activiteit. In het Kielzog theater te Hoogezand wordt een nostalgische poëzieavond georganiseerd. Naast poëzie en muziek krijgt het publiek ook een hapje en een drankje aangeboden.

Dichten met oma was een tournee langs verzorgingstehuizen en ouderenverenigingen in stad en provincie Groningen. De kunstenaars en de ouderen gingen met elkaar in gesprek, ter plekke maakten de dichters poëzie van die gesprekken. De Groningse stadsdichter Lilian Zielstra was de initiatiefnemer en zal deze avond ook optreden.

Dichter bij het verleden hoopt aandacht en bewustwording rondom eenzaamheid onder ouderen te creëren. Anders dan Dichten met oma richten ze zich op ouderen, vanaf 55+, die nog thuis wonen. De organisatie hoopt samen met een aantal collega dichters een groot deel van de ouderen in de provincie Groningen te bereiken. Eind 2020 hoopt de organisatie een verhalenbundel te publiceren.

In het Kielzog zullen naast Lilian Zielstra ook de Groninger dichters Henk Puister, Refia Doevendans en Mara Naomi Min optreden. er is muziek en een goochelaar maakt z’n opwachting. Het programma begint om 19.00 uur in het Kielzog aan de Gorecht-Oost 157 te Hoogezand.

Eerste activiteit Dichter bij het Verleden

Geplaatst: ma, 16 december 2019