Zondagmiddag 21 mei kan de Groninger poëzieliefhebber de hele middag in cafés doorbrengen. Om 15.00 uur begint namelijk het open podium De Schreef in De Kult en direct daarna is de Driekdag in Café Wolthoorn & Co. Beide locaties bieden een fijn programma.

Tijdens de derde editie van De Schreef zullen Renée Luth, Myron Hamming, Gido Lahuis, Hubert Klaver, Martine Munnik, Cissy Joanita, Quentin Zerø optreden. Organisator en presentator Jirke Poetijn zal ook optreden. Deze keer staat er veel spoken word op het programma, maar ook de korte verhalen en columns van Hubert Klaver zijn een goede reden om even aan te schuiven in Café Kult aan de Steentilstraat 36-1.

Het is zondag precies zeven jaar geleden dat Driek van Wissen overleed. De voormalig Dichter des Vaderland staat centraal tijdens een informele Driek van Wissen-memorial. Deze vindt plaats in café Wolthoorn & Co aan de Turftorenstraat 6 in Groningen. Vrienden, dichters en muzikanten presenteren een programma ter ere van Driek. Het programma duurt van 17.00 uur tot 19.00 uur.

Deelnemende dichters / cabaretiers/ schrijvers zijn: Jan Boerstoel, Esmé van den Boom, Frits Criens, Quirien van Haelen, Ronald Ohlsen, Marcel Verreck, Jos Versteegen, Ivo de Wijs en stadsdichter Lilian Zielstra. Ze dragen naast eigen werk ook hun favoriete Van Wissen gedicht voor. De muzikanten Simon Bleeker en Floris van Luijtelaar maakten speciaal voor deze middag een lied op basis van een tekst van Driek.

Na afloop is er voor iedereen weer een mooi cadeau: een poster met daarop het “Groningens Drinklied.” Deze poster is ontworpen door Maarten Voorzanger. Het liederlijke lied zal worden vertolkt door Leo Aukes en Klaas Landman. De presentatie van deze derde DriekDag wordt dit jaar verzorgd door Harry Bruens. Het wordt vast weer een onvergetelijke light verse-bijeenkomst.

Foto Driek van Wissen: Dolf Verlinden

Driekdag en open podium De Schreef

Geplaatst: za, 20 mei 2017