Op dinsdag 4 juni is de Duitse schrijfster Dörte Hansen te gast in Groningen. Hansen is bekend van haar romans Het oude land (Altes Land) en het recentelijk verschenen Middaguur (Mittagsstunde), en zal worden geïnterviewd door schrijfster en NRCcolumniste Marjoleine de Vos. Vanaf 19.30 uur is het publiek welkom in de EvangelischLutherse Kerk.

Dörte Hansen (Husum, 1964) is een Duits schrijfster, journaliste en taalwetenschapper. Ze groeide op in Högel, Noord-Friesland. Thuis werd alleen Platduits gesproken, pas op de lagere school leerde ze Standaardduits. Na de middelbare school studeerde ze onder meer linguïstiek, en in 1994 promoveerde zij aan de Universiteit Hamburg. Middaguur is haar tweede roman; een schitterend verhaal over het einde van een boerendorp, over verlies, over afscheid en over een nieuw begin.

Boekhandel Godert Walter kijkt ernaar uit om Dörte Hansen te verwelkomen. Hansen wordt geïnterviewd door schrijfster en NRC-columniste Marjoleine de Vos. Tevens spreekt Fons van Wanroij, klant van de winkel. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door Nanne van der Werff. Barrel Wijn maakt de catering mogelijk.

De Duitstalige avond vindt plaats in de Evangelisch-Lutherse Kerk aan de Haddingestraat 23 te Groningen. Boekhandel Godert Walter werkt hiervoor samen met uitgeverij HarperCollins. Entree bedraagt in de voorverkoop €6,- aan de deur €7,50, inclusief drankjes.

Dörte Hansen in Groningen

Geplaatst: di, 28 mei 2019