Van 7 tot en met 16 september is rondom het Groningse Sauwerd de kunst-belevenis-route Kunstvloed te lopen. Binnen- en buitenkunst wordt getoond op bijzondere locaties. Vanaf het startpunt bij de Welkomsboerderij Onstaheerd is de route aangegeven met pijlborden, maar de activiteiten zijn ook afzonderlijk te bezoeken.

Zaterdag 8 september geeft Renée Luth een poëzieworkshop voor kinderen in de kerk van Klein Wetsinge aan de Valgeweg 12. Later op de dag zullen die kinderen samen met Renée Luth, Rik Andreae, Trudy Dijkshoorn, Ânne de Jong en Sylvia Dragtstra optreden  in de Onstaheerd.

Zondag 9 september zullen dertien Groninger dichters optreden. Rik Andreae, Renée Luth, Chris van Boetselaer, Esmé van den Boom, Trudy Dijkhoorn, Sylvia Dragtstra, Trix Giebels, Paul Janssen, Ânne de Jong, Emmie Muller, Alie Stuulen, Nina Werkman en de Groningse stadsdichter Lilian Zielstra dragen voor in de kerk van Klein Wetsinge.

Het programma Dichters met Uitzicht begint om 20.00 uur en zal om 21.15 uur onderbroken worden voor een intermezzo bestaande uit een Groningse vertelling door Bé Kuipers. Renée Luth zal ook hier presenteren. Beide programma’s zijn gratis toegankelijk.

Vrijdag 14 september zal schrijver Frans Hempen in de kerk van Klein Wetsinge spreken over zijn boek Woudbloem, de thriller over de aardbevingen in Groningen verscheen afgelopen maart. De entree voor dit optreden bedraagt €5,-.

Naast de literaire optredens zullen kunstenaars hun werk exposeren, zijn er theatervoorstellingen en muzikale optredens. Kunstvloed is vanmiddag van start gegaan en duurt nog tot en met 16 september.

Dichters overspoelen Klein Wetsinge tijdens Kunstvloed

Geplaatst: vr, 7 september 2018