Op vrijdag 10 juni wordt in de Bibliotheek van Winschoten door Stichting Literaire Activiteiten Groningen een programma georganiseerd met het beste uit de Groningse poëzie. De onvolprezen Jean Pierre Rawie zal een optreden komen verzorgen en wordt gesecondeerd door de huidige en voormalige stadsdichters van zowel Groningen als Oldambt. Daarnaast zal een Groningstalige delegatie van het project POETS!VROUWEN Winschoten voor een tweede maal bezoeken. De middag begint om vier uur in de Bibliotheek en is vrij toegankelijk.

Jean Pierre Rawie
Jean Pierre Rawie (foto: Jan Glas) is alom bekend als schrijver van de prachtigste sonnetten van Nederland en één van de grootste cultfiguren van Groningen. Hoewel de dichter al geruime tijd in Groningen-stad resideert, is hij opgegroeid in Winschoten. Hoewel hijzelf daar met enige distantie op terugkijkt is het aan Winschoten om te laten zien dat deze verloren zoon nog steeds meer dan welkom is.

Stadsdichters
Zowel de stadsdichters van Groningen en Winschoten als hun voorgangers zullen deze middag optreden. Uit Groningen zijn dat Kasper Peters en zijn voorganger Joost Oomen (foto: Henk veenstra), uit Winschoten zijn dat Anke Kraster en haar voorganger Rob Rosendahl. In hun gedichten laten zij hun binding met Groningen duidelijk en dichterlijk naar voren komen.

POETS!VROUWEN
POETS!VROUWEN bezocht ook in februari Winschoten en stuurt nu wederom een delegatie richting de bibliotheek. Deze keer bestaat de delegatie uit Klaske Oenema, Esmé van den Boom, Nina Werkman en Fieke Gosselaar. Fieke Gosselaar is bekend als de Groningstalige columniste van RTVNoord.