De redactie van het poëziefestival Dichters in de Prinsentuin heeft besloten om de editie van 2014 plaats te laten vinden in het weekend van 18 tot 20 juli. Het is de eerste keer dat het driedaagse poëziefestival in een weekend plaats zal vinden.

Het voornemen is om vrijdagavond 18 juli het festival te openen en, naast de randactiviteiten, de middagen in de Groningse Prinsentuin op de zaterdag en zondag te laten plaatsvinden. Het festival zal op zondagmiddag 20 juli in de Prinsentuin worden afgesloten.

Reden voor de koerswijziging is dat het festival ook mensen wil trekken die door de week moeten werken en dat de gekozen data beter aansluiten op andere festivals die gedurende dezelfde periode georganiseerd worden. Evenals tijdens de afgelopen twee edities zal er in samenwerking met het Peter de Grote Festival een programma georganiseerd worden.

De redactie voor Dichters in de Prinsentuin bestaat het komende jaar uit Arjen Nolles (coördinator), Maarten Praamstra en Japke Brouwer. Dichters in de Prinsentuin is één van de festivals van de Stichting Literaire Activiteiten Groningen (SLAG).

Dichters in de Prinsentuin volgend jaar in het weekend

Geplaatst: wo, 20 november 2013