Je zal maar debuteren als schrijver in deze coronatijd. Geen lezingen, geen optredens, geen signeersessies. De Literaire Hemel in Amen ontvangt deze maand twee auteurs die net hun eerste roman uithebben. De Groningse Ine Boermans wordt geïnterviewd over Een opsomming van tekortkomingen. Kira Wuck is natuurlijk bekend als dichter en presenteerde onlangs haar roman Knikkerkoning.

Ine Boermans studeerde af aan kunstacademie Minerva in Groningen en runde jarenlang straatgalerie De Kijkkasten aan de Amsterdamse Nieuwendijk. Een opsomming van tekortkomingen speelt deels in Drenthe. Boermans heeft jaren in Wezup gewoond. Tegenwoordig is Groningen haar woonplaats.

In het autobiografische Knikkerkoning beschrijft Kira Wuck het leven van haar ouders in het Amsterdam van de jaren zeventig te midden van hippies, krakers en junkies. Menno Voskuil zal vertellen over het verzamelde proza van J. Slauerhoff (1898-1936) dat hij mede-samenstelde.

De interviews zijn vanaf zaterdag 13 februari gratis te bekijken via www.literairehemel.nl. Een vrijwillige bijdrage kan worden overgemaakt op NL 47 INGB 0009 0669 28 t.n.v. Stichting De Literaire Hemel.

Foto Ine Boermans: Marleen Sleeuwits

Debutanten in de Literaire Hemel

Geplaatst: do, 4 februari 2021