Donderdag 20 april verschijnt het debuut Duizend vaders van theatermaakster en actrice Nhung Dam. Aanstaande vrijdag is ze te gast bij de Literaire Hemel te Amen in Drenthe. Dam is geboren te Groningen en groeide op in de wijk Beijum. Daar  zijn destijds veel Vietnamese bootvluchtelingen geplaatst, waaronder haar ouders. Haar debuutroman gaat over een Vietnamese familie die in een afgelegen dorp aan de rand van de wereld probeert te overleven. De dochter, die in Nederland is geboren en als enige de taal machtig is, raakt bekneld tussen de wanhoop en gekte van haar familie en de opvattingen en gewoonten van de oorspronkelijke bewoners.

De Literaire Hemel is een maandelijks terugkerende activiteit in Café de Amer te Amen. Vrijdagavond 14 april zijn naast Nhung Dam ook Koos Meinderts en Graa Boomsma te gast. Jeugdboekenauteur Meinderts schreef Naar het noorden, een verhaal dat zich afspeelt in de Hongerwinter. Graa Boomsma schreef Leven op de rand, de biografie van A. Alberts (1911-1995), journalist, schrijver en historicus. De avond begint om 20.30 uur en de entree bedraagt: € 15,00, jongeren t/m 21 jaar € 10,00.

Een maand later, op vrijdag 19 mei, speelt Dam haar eerste solovoorstelling Ha Ha Happiness in het kerkje van Uitwierde tijdens festival Terug naar het begin.

Debutant Nhung Dam bij de Literaire Hemel

Geplaatst: ma, 10 april 2017