Zaterdag 30 oktober voert De Theatertroep een viertal eenakters op aan de Grote Markt. Bij boekhandel Van der Velde spelen acht acteurs stukken van Arie Storm, Gustaaf Peek, Marijke Schermer en Iduna Paalman. De schrijvers kregen de opdracht om een eenakter te schrijven met een lengte van tien tot twintig minuten. De enige restrictie die werd gegeven is dat het geen monoloog mocht zijn en minstens twee personages moet bevatten.

De Theatertroep combineert theater met een andere grote liefde: literatuur. In totaal werkten zeven auteurs mee aan Stuk voor Stuk. Doordat de voorstelling in verschillende samenstellingen wordt opgevoerd zijn de stukken van Jamal Ouariachi, Tom Hofland en Don Duyns niet in Groningen te zien. Door het diverse zevental schrijvers zijn de eenakters heel verschillend van karakter. Een thriller, absurdisme, #metoo, survival of the fittest, humor, doodswensen, een soort Dostojevski en nog veel meer.

De stukken gaan over de onverwachte vondst van een lijk in huis, vier leerlingen met een prikdienst, een avond in de krochten van het ministerie van Volksgezondheid en een zus en een broer in een duel verwikkeld over de vraag wie van hen nu werkelijk dood is.

De voorstelling begint zaterdag 30 oktober om 16.00 uur in de Van der Velde aan de Grote Markt 54-55 te Groningen. De toegang is gratis, maar aanmelden is gewenst. Dat kan via grotemarkt@boekhandelvandervelde.nl.

Foto: Barbara Raatgever

De Theatertroep in de boekhandel

Geplaatst: vr, 29 oktober 2021