Donderdag 8 augustus stopt de Poëziebus bij halte Groningen. Sinds 2015 gaat een groep dichters in een bus op tournee door Vlaanderen en Nederland. Evenals bij het vorige bezoek aan Groningen wordt het programma uitgebreid met optredens van lokale dichters. Die kunnen zich tot 16 juli aanmelden om deel te nemen aan het middagprogramma in het Groninger Museum en de Groninger Forum bibliotheek. Op het Stadsstrand zal ‘s avonds een programma plaatsvinden waarbij stadsdichter Renée Luth en spoken word artiest Mauricio een performance geven.

Een van de dichters die dit jaar meereist met de Poëziebus is de Groningse dichter Foleor van Steenbergen uit Leek. Demi Baltus, Steff Citroengeel en akim a.j. willems, die dit jaar zullen optreden tijdens Dichters in de Prinsentuin, zijn ook van de partij.

Daarnaast zijn er optredens van: ParaDockx, Terence Roelofsen, Evy van Eynde, L-Deep, Aurora Guds, Stokely Dichtman, Doreen Hendrikx, Anna Khina, Rik Sprenkels, Doeko L., Isha van der Burg, Mischa van Huijstee, Naomi Veldwijk, Jens Meijen, Jolies Heij en Samoerai.  

Groningse woordkunstenaars gezocht

Ben jij een performende woordkunstenaar uit Groningen? En wil jij optreden in het Groninger Museum, het Groninger Forum (Bibliotheek) én daarnaast je eigen, op de dag zelf geschreven werk gedrukt zien in een bundel gewijd aan Groningen?

Op 8 augustus 2019 kun je deelnemen aan het programma waarin je optreedt én met (een van de) busdichters op inspiratietocht door de stad gaat voor een nog te schrijven gedicht over Groningen. De gedichten die zo tot stand komen worden in een bundel gedrukt die speciaal voor halte Groningen 2019 wordt gemaakt. Deze tocht en de performances zijn tussen 14.00 – 17.00 en na afloop gaan we samen eten en naar de avondvoorstelling bij het Stadsstrand naast DOT.

Opgeven

Criteria:

  • Performende woordkunstenaar uit Groningen
  • Alle leeftijden
  • Ervaren dichter, spoken word artiest, schrijver.

Stuur uiterlijk 16 juli een mailtje naar groningen@poeziebus.nl o.v.v. “Poëziebus 2019 Open Call Groningen” met daarin de volgende informatie:

  • korte motivatie
  • voorbeeld van je werk (bij voorkeur video of audio)
  • foto + bio voor de PR
  • contactgegevens

Uit de aanmeldingen worden twintig woordkunstenaars geselecteerd. Selectie vindt plaats op basis van kwaliteit en diversiteit. Ben je geselecteerd? Dan nemen we je mee in de communicatie, eet je gezellig met ons mee en ontvang je te zijner tijd een exemplaar van de bundel in wording en een uitnodiging voor de presentatie daarvan.