Zaterdagavond 20 maart 20.00 wordt de tweede editie van Moi Forum! Veur Mekoar uitgezonden. Op het programma staan onder meer optredens van de dichters Myron Hamming, Fieke Gosselaar en Rik Andreae die je tegenkomt tijdens een visuele tour door het Forumgebouw.  

Die tour gaat langs verschillende actuele onderwerpen, objecten en studiogasten. Presentator Arno van der Heyden ontmoet tijdens zijn wandeling door het Forum verschillende gasten die iets bijzonders doen met het Gronings, en bijzondere Groningers. Welke uitdaging gaat bijvoorbeeld kersverse stadsdichter Myron Hamming aan? Wat zijn poaskebloumen en noakende wiefkes nu precies? Waarom is Hen Engelien in het gebouw? Wat vertellen Groninger dichters Rik Andreae en Fieke Gosselaar ons op de roltrappen? Wat vertellen vier Groninger wijken over Groningers?

In de Meertmoand Streektoalmoand organiseert CGTC naast Moi Forum! Veur Mekoar meer activiteiten om het Gronings extra te vieren. Zo is er het digitale open podium Loat die heuren, loat die zain! Ben je muzikant of schrijver en heb je een nieuw Gronings liedje, verhaal of gedicht dat wij moeten horen? Betreed dan het digitale podium van CGTC. Maak een filmpje van jouw optreden en stuur het naar info@cgtc.nl. Elke dinsdag in de Meertmoand Streektoalmoand staat het open podium ‘aan’ en gedurende de dag komen de mooiste en meest bijzondere inzendingen voorbij op de socials van CGTC: YouTube, Facebook en Twitter.

Het programma is zaterdag 20 maart vanaf 20.00 uur te zien op Podium TV en via Platform F, het online mediakanaal van het Forum.

Foto Arno van der Heyden – Pjotr Wiese

De Moi Forum! Veur Mekoar talkshow

Geplaatst: di, 16 maart 2021