Donderdagavond 1 november zal een vijftal Groningse dichters en twee singer-songwriters optreden bij Museum of the Moon. De levensgrote reizende installatie hangt tijdens het inspiratiefestival Let’s Gro op het Waagplein in de Groningse binnenstad. Kunstenaar Luke Jerram maakte de maan met een diameter van maar liefst 7 meter. De maan is van binnen verlicht waardoor het haarscherpe oppervlak nog beter tot zijn recht komt. Iedere centimeter die je ziet is in het echt 5 kilometer.

De Groningse stadsdichter Lilian Zielstra zal samen met Philip Rozema, Jirke Poetijn, Richard Nobbe en Esmé van den Boom optreden. Zielstra was evenals Van den Boom en Rozema in het verleden Huisdichter van de Rijksuniversiteit Groningen. Samen met Richard Nobbe zitten ze bij de Dichtclub van de Kroeg van Klaas die maandelijks bijeenkomt. Nobbe is naast dichter ook actief als programmeur van het open podium Poëzie Met en reisde verleden jaar met de Poëziebus door Nederland. Jirke Poetijn maakt deel uit van de Club Proza van dezelfde kroeg en schrijft naast proza ook gedichten. Dit jaar haalde ze daarmee de top 100 van de Turing Gedichtenwedstrijd. Tijdens het optreden zal de maan ook bezongen worden.

Naast bovenstaande dichters treden ook de singer-songwriters Iris Rijnsewijn en Lesley Baker op. Rijnsewijn is een jonge zangeres die aan de RUG studeert en enkele jaren geleden in de prijzen viel bij RTV Noord. Baker was eerst lid van Animal Antics, maar speelt sinds 2016 solo en maakt indie-folk.

De Maan als muze begint donderdag 1 november om 19.00 uur op het Waagplein en eindigt om 21.00 uur. Alle artiesten zullen tweemaal optreden. Museum of the Moon is tijdens Let’s Gro doorlopend te zien en gratis toegankelijk.

Foto: Museum of the Moon in de Liverpool Anglican Cathedral mei 2018. Gemaakt door Gerald Murphy.

De Maan als muze tijdens Let’s Gro

Geplaatst: di, 30 oktober 2018