Van 1 tot en met 12 oktober vindt in Nederland de Kinderboekenweek plaats. Aangezien de week zestig jaar bestaat is het thema dit jaar feest. Voor de Groninger auteur Harm de Jonge is de kinderboekenweek extra feestelijk: hij mocht namelijk het Kinderboekenweekgeschenk Zestig spiegels schrijven dat gratis te verkrijgen is als voor €10 of meer een kinderboek koopt.

Het immense tourschema van Harm de Jonge is te zien op de site van de CPNB. Zaterdag 11 oktober zal hij voorlezen bij boekhandel Van der Velde aan het Akerkhof. In Van der Velde zullen ook Tjibbe Veldkamp (1 oktober), Marit Törnqvist (4 oktober) en Mies van Hout (11 oktober) optreden. Meer informatie staat op de site van de boekhandel. In de Groningse Kinderboekhandel in de Stoeldraaiersstraat kan je op zoek naar feesthoedjes die verstopt zijn in de etalages.

Buiten Groningen is er ook genoeg te doen. Tjibbe Veldkamp leest ook voor in Leens (3 oktober), verhalenverteller Erik van Dort staat in de bibliotheek Hoogezand (8 oktober), Ilse Bos gaat in Leegkerk voorlezen uit haar prachtboek Troep (12 oktober) en de kersverse winnaar van de Gouden Griffel 2014 staat op 15 oktober in Hoogezand. Jan Paul Schutten en Bas Maliepaard treden daar op in het kader van Vaders Voor Lezen.

Ook de Groningse bibliotheken organiseren activiteiten. Een overzicht van de toneelstukken, quizzen, voorleesactiviteiten en dergelijke staat hier online. Het Kinderboek en bal dat jaarlijks wordt georganiseerd zal op zaterdag 4 oktober plaatsvinden. Dichter Kasper Peters treedt dan ook op.

De optredens van schrijvers staan in de agenda van deze website.

De kinderboekenweek in Groningen

Geplaatst: wo, 1 oktober 2014