Worden wat je wil is het thema van de 67ste Kinderboekenweek die op 6 oktober van start gaat. Tot en met 17 oktober kan je het kinderboekenweekgeschenk Tiril en de toverdrank van Bette Westera cadeau krijgen bij besteding van ten minste €12,50 aan kinderboeken. Bibliotheken, boekhandels en scholen organiseren natuurlijk ook tal van activiteiten. Zo komen Edward van de Vendel en Ionica Smeets naar Haren en organiseert de Nieuwe Kolk in Assen TimBoekToe. Hieronder een overzicht van alle auteursoptredens.

6 oktober

  • Het Kinderboekenspektakel in Hoogezand heeft korte workshops over vreemde, leuke, gekke en bekende beroepen. Ook kan je er samen kijken naar de avonturen van Otje’s vader. Je weet wel uit het boek van Annie MG Schmidt. 

8 oktober

  • Illustrator Kees de Boer komt naar de Van der Velde, Grote Markt om te vertellen over zijn boek De ALLES wat je worden wil machine.

9 oktober

  • Bij de Assense vestiging van boekhandel Van der Velde hangt de hele Kinderboekenweek werk van illustrator Henriette Boerendans in de etalage. Zaterdag 9 oktober signeert ze er en aansluitend geeft Boerendans een workshop bij Kunstplaza Schurer. Deelname aan de workshop is gratis.
  • YouTubers Rutger Vink (Furtjuh) en Thomas van Grinsven (GewoonThomas) komen voor een meet & greet naar Van der Velde Boeken Grote Markt in Groningen. Op zaterdag 9 oktober signeren Rutger en Thomas hun boek De magische halsband.
  • Edward van de Vendel en Ionica Smeets rekenen voor je leven JOEPIEEE! Edward van de Vendel en Ionica Smeets komen naar Haren met een optreden over ‘Rekenen voor je leven’. Voor kinderen van 10 jaar en ouder.

10 oktober

  • Tjibbe Veldkamp komt naar de Van der Velde, Grote Markt met zijn voorleesvoorstelling over Agent en Boef. De voorstelling is voor kinderen van 4 t/m 7 jaar.

16 oktober

  • Het Forum organiseert een Kinderboekenweek Tour langs alle filialen en de Finale is natuurlijk in het Forum. Volgens dichter Kasper Peters begint een gedicht met een goede dagdroom. Tijdens de Finale kan je samen met anderen dromen over wat je later wilt worden en daar mooie poëzie van maken.

17 oktober

  • Zondag 17 oktober staat DNK in het teken van Kinderboekenfestival TimBoekToe. Je ontmoet er de schrijfster van het Kinderboekenweekgeschenk Bette Westera, schrijvers Job van Gelder, Marloes Morshuis, Marlies Slegers en Marc ter Horst. Illustrators Marijke Klompmaker en Mies van Hout zijn ook van de partij.

Tijdens de Kinderboekenweek organiseren alle bibliotheken dagelijks activiteiten. De bibliotheken in Drenthe bieden een workshop vloggen aan en bij het Forum trekt de Kinderboekenweek Tour langs de filialen. In de provincie vinden er talentenspeurtochten plaats en natuurlijk wordt er voorgelezen. Kijk voor je bibliotheek bij de agenda van Biblionet Groningen. Het Kinderboekenweekgeschenk en het Prentenboek van de Kinderboekenweek zijn bij de meeste boekhandels verkrijgbaar en de meeste kinderboeken vind je bij de Groningse Kinderboekhandel.

De Kinderboekenweek in Groningen

Geplaatst: do, 30 september 2021