Vandaag is de Kinderboekenweek van start gegaan. Tot en met 15 oktober vinden er in Groningen vele optredens plaats van kinderboekenschrijvers. Hoogtepunten zijn een griezelig slaapfeestje in de bibliotheek en het Boer Boris optreden van Ted van Lieshout en Philip Hopman bij boekhandel Van der Velde aan de Grote Markt.

Tijdens de Kinderboekenweek krijg je in vele boekhandels het kinderboekenweekgeschenk Kattensoep van Janneke Schotveld cadeau als je voor € 10,- (of meer) uitgeeft aan kinderboeken. Voor een klein bedrag is ook Knikkeruil het prentenboek van de Kinderboekenweek te koop. Dat kan natuurlijk bij de Groningse Kinderboekhandel, maar ook bij de andere boekhandels in Groningen.

Boekhandel Van der Velde verwelkomt op dinsdag 10 oktober de schrijver Tjerk Noordraven die komt vertellen over Het nieuwe spookhuis. Een dag later zullen de makers van Boer Boris, Ted van Lieshout en Philip Hopman, optreden in de winkel aan de Grote Markt. Bij de Van der Velde in Assen kan je op 7 oktober Esther van Lieshout ontmoeten. Bij boekhandel Riemer kan je de heen- en weerwolf tegenkomen. Vanzelfsprekend zijn er ook activiteiten als schminken en maskers maken bij RiemerBoomker in Haren en bij Van der Velde.

Het Groninger Forum pakt ook uit met allerlei activiteiten in de Groningse bibliotheken. Opvallend is het Gruwelijk Griezelig Slaapfeestje in de Groninger Forum Bibliotheek op vrijdag 13 oktober. Op het programma staat onder meer kinderboekenschrijfster Christien Boomsma. Op zondagmiddag 15 oktober is er in dezelfde bibliotheek een kinderuurtje met Kasper Peters en Hans de Troubadour.  Natuurlijk zijn er ook allerlei activiteiten in de bibliotheken buiten de stad.

Boekhandel Daan Nijman in Roden verwelkomt tijdens de Kinderboekenweek Charlotte Dematons (7 oktober) en Mirjam Mous (14 oktober). Beide auteurs zullen een workshop geven. De Nieuwe Kolk in Assen ontvangt op 7 oktober Tosca Menten van Dummie de Mummie. Via de website van de Kinderboekenweek kan je meer informatie vinden over de week en over optredens van andere schrijvers.

De Kinderboekenweek in Groningen

Geplaatst: wo, 4 oktober 2017