Deze zomervakantie organiseert de bibliotheek in Stadskanaal elke dinsdagochtend het programma Zomerkost. Op het programma staan optredens van schrijvers, dichters en muzikanten. Dinsdag 7 juli trappen schrijvers uit de regio af. Zomerkost zal tot en met dinsdag 11 augustus elke keer van 10.00 tot 11.30 plaatsvinden. Schrijver en columnist Herman Sandman sluit de reeks af.

De bibliotheek houdt zich aan de richtlijnen van het RIVM. Aanmelden voor Zomerkost kan in de bibliotheek of door een mail te sturen naar 
stadskanaal@biblionetgroningen.nl. Deelname is gratis.

7 juli | Mitzienbaaident

Deze ochtend lezen schrijvers uit de regio voor uit hun eigen werk. Het duo Mitzienbaaident, bestaand uit Krzysztof Groen en Bé Schmaal zorgen voor de muzikale omlijsting.

14 juli | Lezing Streekhistorisch Centrum

Bert Roossien van het Streekhistorisch Centrum laat, aan de hand van oude foto’s, zien hoe het centrum in Stadskanaal in de loop der jaren is veranderd.

21 juli | De Poesieclub

Manuel Claasen, Marineke Leijenhorst, Annie Martens en Marijke van Es presenteren een nieuwe voorstelling die weer bol staat van verschillende soorten poëzie. De muzikale noot wordt meegebracht door Dick Kamphuis. Misschien slikt u af en toe ‘een brokje weg’, dan kunt u weer smakelijk lachen, alles kan voorbij komen deze ochtend.

28 juli | Daniël Wolgen

De Kanaalster dichter en zanger Daniël Wolgen gaat voordragen uit eigen werk. Wolgen heeft zijn een poëziebundel uitgegeven in zijn eigen streektaal: ‘Poëzieboudel van Wolgen’. Hij schrijft zijn gedichten zoals hij spreekt. Deze ochtend leest hij voor uit eigen werk

4 augustus | Marianne Swinkels

Marianne is een geboren en getogen Kanaalster. Ze debuteert met haar literaire thriller “Wrede onschuld.” Haar tweede boek “loslaten doet pijn” is een aangrijpend waargebeurd verhaal over hun bijzondere zoon Bryan. Op deze ochtend komt Marianne vertellen over haar boeken en over het proces van het schrijven.

11 augustus | Herman Sandman

Herman Sandman is de afsluiter van Zomerkost. Behalve van zijn dagelijkse column in het Dagblad van het Noorden, is Sandman bekend van zijn boeken. Bekende titels zijn Trap ze in de Pokkel (columns), De dronken rechtsbuiten en andere helden uit het amateurvoetbal (columns), De lange leegte (verhalen) en De eeuwige Veenkoloniaal. Op deze ochtend leest hij voor uit eigen werk, op zijn Sandmands natuurlijk.

Foto: gaststoomloc 7742 ‘Bello’ met trein 3754 in de buitenwijken van Stadskanaal | Rob Dammers.

De hele zomervakantie muziek en verhalen in Stadskanaal

Geplaatst: ma, 6 juli 2020