Dimitri Verhulst wordt gerekend tot de beste schrijvers van Vlaanderen en Nederland. Hij bezoekt Groningen op uitnodiging van Bibliotheek Groningen, Stichting Literaire Activiteiten Groningen (SLAG), Kantoorpoëzie en het Noord Nederlands Toneel (NNT). Tijdens de Dimitri Verhulst-dagen (van 27 tot 30 september) doet hij verschillende locaties in de stad aan in het kader van de theatervoorstelling De laatkomer van het NNT.

Na zijn debuut in 1999 schreef Dimitri Verhulst maar liefst 14 boeken, romans, verhalen, novellen, poëzie en toneel. Hij wordt gezien als een van de grote schrijvers uit de Lage Landen. De klassieker De helaasheid der dingen werd verfilmd en bekroond met de Gouden Uil Publieksprijs. Met Godverdomse dagen op een godverdomse bol won hij de Libris Literatuurprijs. In zijn nieuwste roman Kaddisj voor een kut neemt hij zoals we van hem gewend zijn, geen blad voor de mond. Op dit moment schrijft hij het Boekenweekgeschenk 2015. De Bibliotheek, SLAG, Kantoorpoëzie en het NNT zijn dan ook trots op zijn komst naar Groningen, waarbij zij het publiek het volgende programma bieden:

Kantoorpoëzie:
Dimitri Verhulst en bejaarde dichters

Kantoorpoëzie is het jongste en meest spannende poëziepodium van Groningen. Tijdens de Dimitri Verhulst-dagen presenteert Kantoorpoëzie enkele bejaarde, opgescharrelde dichters, in combinatie met nieuwe muziek uit Groningen én een optreden van Dimitri Verhulst zelf. Aan het eind van de avond is het feest, met plaatjes, jonge mensen en een heleboel bier.
Zaterdag 27 september, 22.00 uur | Theater de Machinefabriek | Entree: € 3,-

Coen Peppelenbos in gesprek met Dimitri Verhulst
Incl. signeersessie

Goed een jaar geleden vertrok Dimitri Verhulst naar Zweden vanwege de liefde. Hij keert terug naar de Lage Landen om met dichter, schrijver en blogger Coen Peppelenbos in gesprek te gaan over onder andere zijn nieuwste boek Kaddisj voor een kut, over de theatervoorstelling De Laatkomer. Hij licht misschien zelfs een tipje van de sluier op over het Boekenweekgeschenk 2015.
Zondag 28 september, 13.30 uur | Centrale Bibliotheek, Het Buro | Entree: gratis op vertoon van je Bibliotheekpas (i.p.v. € 5,-)

NNT presenteert:
De laatkomer – Première

De bejaarde hoofdpersoon Désiré, gespeeld door Hans Dagelet, doet de schokkende ontdekking dat hij zijn leven verprutst heeft en besluit het roer drastisch om te gooien. Daar is hij laat mee, maar niet te laat. Een theatervoorstelling met een lach en een traan.
Zondag 28 september, 16.00 uur | Stadsschouwburg Groningen | Entree: vanaf € 12,50. Op vertoon van je Bibliotheekpas 20% korting.

Naked Lunch:
Rense Sinkgraven in gesprek met Hans Dagelet

Veelzijdig talent Hans Dagelet speelt de hoofdrol in de theaterbewerking van de roman De laatkomer van Dimitri Verhulst bij het NNT. Dagelet schuift aan bij Rense Sinkgraven voor een lunch en een interview. Wat is zijn favoriete kunst, welk boek raakte hem, welke muziek weet hem te ontroeren, wat is goede tv?
Dinsdag 30 september, 12.30 uur | Centrale Bibliotheek, Het Buro | Entree: gratis (eenvoudige lunch € 1,-)

Foto: © Ringel Goslinga

De Dimitri Verhulst-dagen in Groningen

Geplaatst: di, 16 september 2014